MALZEMELER
250 gram asma yaprağı
1 bardak yeşil mercimek
1/2 bardak ince bulgur
3 yemek kaşığı salça
1/2 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 adet domates
1 tutam reyhan
2 adet yeşil Tokat biberi
1/2 demet taze soğan
1 adet kuru soğan
50 gram iç ceviz
tuz
karabiber
pul biberHAZIRLANIŞI
Mercimekleri yıkayıp ayıkladıktan sonra. Süzüp, tekrar sudan geçirin ve genişce bir tencerede 2 bardak su ilavesiyle yenecek kıvama gelene kadar haşlayın. Çok hafif sulu bırakarak sıcak olarak muhafaza edin. Bulguru ayıklayıp sıcak olan mercimeğin üzerine ilave edin. Salçayı 1 fincan sıcak suda eriyene kadar karıştırın. Erimiş salçayı mercimeklere ilave edin. Tuzlayıp, biberleyin. Domates, biber, yeşil soğan, dere otu, reyhan, dövülmüş cevizi ilave edilin.
Asma yapraklarıyla beraber servis yapın.
1 yorum :
oooooooooohhhhhhhhhhhh olsada yesek süperrrrr
Yorum Gönder